Temiz Toplum Temiz Siyaset

Başlık
Halkın gözünde siyaseti ehliyet ve liyakatin kaldırılıp kendi adamının revaçta olduğu, bu yolla kadrolanıldığı bir yapı olarak görmüyorum… Ama ben siyaseti böyle istemiyorum.
Siyasetin kendimce Muhasebesi-ni yaptığımda, okumayı ve düşünmeyi hayatının bir parçası haline getirmeyenlerin yaptığı siyaset değil de bunun tam tersine okumayı düşünmeyi gerektiren önemli bir kurum olarak görüyorum.
Günümüzde siyaset öyle bir şekil almış ki halkla yapılan siyaset halkın güvenini kaybetmiş , hased ve fesad ifsadına uğradığı,uğratıldığı, kendi öz değerlerimizin hiç dikkate alınmadığı bir siyaset! Halkı siyasetçiden uzaklaştırmış yâda ideolojik gerekliliği yok etmiş vaziyette
Kötü ölçüler karşısında, bir hareketin, bir tutumun aidiyetim değil mahiyetin önemi ortaya çıkartılıyor. Oysaki siyaset halka hizmet birimi bu işi yapacak kişinin aidiyet duygusu bilgi beceri kısmı daha ön plana çıkmalı diye düşünüyorum.
Yani ticaret ile siyaset sistemini ayırt etmek lazım diye düşünüyorum. Bir takım insanların bir takım insanlara uygun olmadığı halde siyaseti işaret etmeleri çıkarcı bir ticari anlayışın önünü açıyor bu şekilde yani --parasıyla-- siyasi basamak atlayan insanlar bağlı bulundukları siyasi örgütü ayrıca seçen seçmene oldukça çok zarar veriyor.
Şunu çok iyi bilmeliyiz ki: Yanlış, yanlıştır, doğru doğrudur. Falanca kişi tarafından yapılmış olması, -Bir yanlışı doğru, bir doğruyu yanlış- hâline getiremez yanlışın cezası doğruların ödüllerinde kıymetli vaziyet almış, yani yanlış varsa kişinin kişiliği ile ilgili bir durumdur bu durum topluma zarar verecek vaziyete gelmeden gereken yerde gereken ceza verilmeli o kişi yi tekrar çeşitli görevlere getirip halkın kaşsısında konuşmasını sağlamak yanlışa ortak olmak demektir.
Yıllarca Siyasetin en iyi yapılacağına inandığım partinde - CHP - içerisinde kendi ekonomik kaynaklarımı ortaya koyarak halkın yanında olmaya devam ediyorum mücadelemde temsil aşamasında ya temsil hakkı alamadım yada temsil hakkını aldığım sıralama benim seçilecek yerde olmadığımı göstermiştir / oysaki siyasi kantar içerisinde kendimi tartmasını iyi bilen yerinde politika üreten olmam karşılaştığım durum içerisinde beni üzmüştür .
Hani diyorum siyasetin bir kantarı olmalı ama bu para olmamalı, ölçü halk ve hak olmalı duyulanlara inanmak istemiyorum ama inananlar ve söyleyenler bizi umutsuz vaziyete düşürüyor.Benim dünyam hizmet ister bizler halkı temsil etmek anlamında başarılı birçok proje yaptık bu projeleri ve düşünceleri kendi öz imkânlarımızla halka ulaştırmak için uğraştık.
Sayın genel başkanım temiz siyasetin mimarı siz hani dersiniz ya, dava adamı lazım bana. işte biz tam dava adamıyız parasıyla bir yerlere gelenler sizleri de bizleri de haklıda üzerler.
Ben derim ki altıok un altısı da çok kıymetli, bizler o kıymetin farkına varanlardanız. Kendimize çevremize ve halkımıza olan tam bağlılığımız gelecek nesillere örnek olacak derecededir. Bu önemin ne para nede pul karşılar, parasız ve gerçek halk siyasetini tam halka anlatmanın zamanıdır .
Parası olana değil itibarı CHP ye uygun olana fırsat verelim kötü kokular kötü insanlardan yol alır biz ne kokuyu nede koku yayan insanları sırtımızda taşımaya mecbur değiliz. Paramız sadece seçimlerde harcadıklarımız olmalı bir yere gelmek adın birilerine para vermek hırsızlığa ortak olmaktır.
Halkın iradesini üye daha iyi belirler ,sadece donanımlı bir seçim sistemi oluşturmak doğruya ulaşmanızı neden olacaktır. Ayrıca muhalefetin ilk işi iktidar olunca mevcut siyasi partiler yasasını değiştirmek olmalı...kimse kimsenin kapı kulu olmaz.
TEMİZ TOPLUM TEMİZ SİYASET.
»Eklenme:30.06.2022 11:53:33 | »Okunma:541
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Adınız soyadınız

Eposta adresiniz

Yazıya ilişkin yorumunuz