CHP karaisalı ilçe danışma kurulu oldukça verimli oldu. Orada bir başka tespit ile ilçe sorunlarını ayrıca yapılacakları dile yazılı, sözlü getirdim.
Sizlerin bana verdiği güven adına yazımı sizlerle paylaşıyorum.
Karaisalı nüfusu 2015 yılına göre 21.451
Bu nüfus, 10.840 erkek ve 10.611 kadından oluşmaktadır.
Yüzde olarak ise: %50,53 erkek, %49,47 kadındır.
2009 yerel seçimlerinde 4. Parti olmuşuz MHP -2455 AKP-----1890 SP------ 274 CHP---- 58 OY ALMIŞ
2014 yerel seçimlerinde 3 parti olmuşuz. MHP -----6.567 AKP------6.557 CHP-----848 OY ALMIŞIZ
Bu duruma göre aldığımız oy oldukça az bu yörelerin MHP ye olan tutkusunun da azaldığı görünmekte, yaklaşık AKP ile aldığı oy eşit.
2011 genel seçim AKP------ 8007 MHP------3685 CHP------ 1698 OY ALMIŞ
2015 genel seçim AKP------ 8486 MHP------ 3945 CHP------ 1343 OY ALMIŞ
Bu tabloda 2 parti oyunu arttırmış. CHP oyunu kaybetmiş.
Peki neden???
Kırsal siyaset emek yoğun ama nedense emek savunan parti olan CHP istediği oyu alamıyor. Bu da yapılan çalışmaların tam olarak anlam kazanmadığından olacak ki oyumuzun düşüşüne sebep olmuştur. Geçim kaynağı ormancılık ve çiftçilik olan ilçemizde ürüne dayalı veya yöreye dayalı katma değeri yüksek politikalar üretmeliyiz. Köylü kendini bir türlü merkezi durumuna getirmemiştir. AKP bu ilçelerde ekonomik günlük çözümler yaparak varlığını his ettiriyor. MHP`nin bile oy kaybettiği bu ilçede çok yönlü çalışma planları hazırlamak lazım, kadın nüfus ile erkek nüfus neredeyse eşit durumda buda Şunu gösteriyor ki kadına yönelik ufak gelir kaynağı oluşturması faydalandırması AKP kadınlarda oy almasına sebep olmuştur. Kadınlarımızın üretim içerisinde CHP politikalarına baktırmalı, kendilerini daha çok güvence altına alacağını yüksek sesle anlatmalıyız. Gençler artık kendileri için çiftçi olmanın bir getirisinin olmadığını görüyor Şehir merkezlerine göç ediyorlar buda acı bir gerçektir. Oysaki doğru bir tarımsal politika uygulansa kendi ektiğini kendi biçen genç ancak tatil için Şehir merkezlerine gelir. CHP olarak köylünün hakkını AKP iktidarında alması zor ama AKP iktidarını yıkıp halkın iktidarını kurarsa söke söke alırız. Ben olarak kapı kapı dolaşıp hakkımız yiyen iktidarın ne olduğunu anlatacağım. Bu zor yolda herkesin elini taşın altına koymasını rica ediyorum bu bir yol ayrımı ya ülke gidecek ya da hep beraber ülkemizin yönetimini o gereksizler den alacağız. Başarılar diliyorum

DİĞER YAZILARIM